Mai mulți transportatori au ridic..." />

PROBLEMA – SOLUŢIA LUNII MAI (1)

Legitimația de serviciu pentru șoferi

Problema

Mai mulți transportatori au ridicat problema autorizațiilor de serviciu pentru șoferi. Transportatorii consultați într-un proces de evaluare a legislației de transport, precum și cei care au întâlnit reprezentanți oficiali în alte ocazii, s-au plâns de faptul că primesc amenzi mari pentru acest document. Aceasta în condițiile în care legitimația de serviciu nu e impusă de legislația europeană.

Soluția

Problema lipsei autorizației de la bord trebuie analizată în contextul în care există mai multe plângeri de la transportatori că echipele de control sancționează indisponibilitatea unui document ca pe inexistența acestuia.

Lipsa de la bord a documentului trebuie să fie judecată ca atare dacă transportatorul îl poate aduce de la sediul său. În ceea ce privește problema de fond a legitimației, România poate adopta legislația europeană, cu amendamentele permise de aceasta.

Legitimația e un document prevăzut în legislația noastră. Este însă momentul pentru analizarea necesității ei sau a procedurilor de verificare a legalității prezenței unui șofer pe camionul unui transportator.

Comisia Europeană a propus integrarea cardurilor de conducător auto cu permisele de conducere, ca parte a unui proces de simplificare. Parlamentul a considerat că propunerea Comisiei e insuficient fundamentată și a solicitat realizarea unei evaluări a impactului asupra fezabilității combinării tuturor cardurilor folosite de conducătorii auto profesioniști. Am cheltuit prea mult pe sisteme electronice, pentru a nu le folosi. Nu trebuie să rămânem în urmă discutând despre legitimații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =