Ministe..." />

Problema lunii – soluţia lunii: Simplificarea legislativă

Problema
Ministerul Transporturilor a fost implicat în proiectul „Măsurarea costurilor administrative și identificarea sarcinilor administrative aferente legislației în domeniul reglementat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii”.

Proiectul a fost realizat de Secretariatul General al Guvernului, iar conferința de încheiere a avut loc pe 19 iunie 2013, la București. Lăsând la o parte dificultățile inerente, ca şi opiniile contrare ale transportatorilor și autorităților, proiectul a adus pe masa unei importante structuri a Guvernului numeroase propuneri de simplificare.

Secretariatul General al Guvernului a desfăşurat mai multe asemenea proiecte. Toate au identificat situații ce pot duce la ușurarea poverii administrative asupra transportatorilor. După concluziile proiectului, nu avem doar o problemă, ci mai multe.

Soluția
Soluțiile le va analiza Guvernul, cu Ministerul Transporturilor. Noi am sugera care să nu fie soluţia adoptată. În proiect au fost făcute estimări şi aproximări. Pentru proiect nu sunt chiar esenţiale.

Dar, dacă cineva va opera doar schimbări minore şi se vor folosi aproximări similare pentru a evidenţia rezultatul schimbărilor, pentru transportatori nu va fi de ajuns.

Schimbările făcute trebuie să arate simplificări clare în procedurile reclamate. De exemplu, copia conformă eliberată pe termen mai lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 19 =