Am ..." />

Prioritățile Ramonei Mănescu la Ministerul Transporturilor

La preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu a dat publicităţii un comunicat de presă, intitulat „Mobilizare pentru 3 priorități: acces la finanțare, buna administrare a banilor publici și integritate”.

„Am început să lucrez pentru Ministerul Transporturilor cu mult înainte de momentul de față, sprijinind activ conducerea ministerului pentru deblocarea și accesarea fondurilor europene din POS Transporturi, o prioritate a guvernării USL”, mărturiseşte proaspătul demnitar.

Mănescu explică apoi: „În calitate de europarlamentar, am fost implicată direct în negocierile dintre Parlamentul European, Consiliu și Comisia Europeană, referitoare la noul pachet legislativ privind accesarea fondurilor europene din următorul exercițiu financiar, ceea ce mi-a oferit avantajul de a cunoaște profund mecanismele acestui proces”.

Noul ministru al Transporturilor susţine că „prioritățile mandatului meu la Ministerul Transportului sunt accesul la finanțare, buna administrare a banilor publici și a instituției, precum și integritatea procesului de guvernare”, toate trei enunţate încă din debutul comunicatului.

Apoi explică: „O preocupare constantă în activitatea mea va fi să asigur ministerului accesul la finanțare, astfel încât proiectele strategice să fie deblocate și finalizate în bune condiții”.

Redăm în continuare restul comunicatului de presă:

Buna administrare a banilor și instituțiilor publice din subordinea ministerului este principiul după care vom acționa de aici înainte. Asta înseamnă că lucrăm în echipă, dar în același timp ne asumăm și răspunderea individuală, ne mobilizăm și responsabilizăm profesioniștii din interiorul ministerului pentru a duce la bun sfârșit, la termen, toate proiectele agreate.

În același timp, cer tuturor celor implicați în activitatea ministerului să dea dovada de integritate. Voi fi extrem de atentă la acest aspect și voi sancționa orice derapaj.

Nu voi cere 100 de zile de analiză, dar va urma o perioadă de evaluare și organizare pe care trebuie să o parcurgem rapid deoarece există așteptări mari și o nerăbdare firească de a se primi răspunsuri.

Le cer tuturor specialiștilor din minister și din instituțiile subordonate mobilizare maximă pentru a îndeplini aceste 3 priorități: 1) acces la finanțare, 2) bună administrare a banilor publici și 3) integritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × two =