Primul tren marfar din China a ajuns pe „Drumul Mătăsii” în Georgia, ocolind Rusia

Primul tren care transporta marfă chinezească a ajuns la Tbilisi pe ruta „Noului Drum al Mătăsii”. Potrivit oficialilor georgieni, această rută va micșora semnificativ distanța și timpul de livrare a mărfurilor din China în Europa. foto

„Sunt bucuros că trenul nostru are drapelele Georgiei, Azerbaidjanului, Turciei, Kazahstanului și UE. Vom reuși în timp record de 8-10 zile să primim marfa în Georgia, după care, timp de 3-5 zile zile, să o transportăm în diverse țări din Europa”, a declarat prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibașvili.

Potrivit premierului de la Tbilisi, până în prezent, transportul de mărfuri din China în Europa se făcea pe cale maritimă în aproximativ 40 de zile. „Datorită colaborării țărilor amplasate pe noul „Drum al Mătăsii”, transporturile vor fi efectuate mult mai rapid și mai ieftin”, a subliniat Garibașvili.

Trenul care va circula pe acest traseu ocolește teritoriul Rusiei, deoarece din orașul kazah Aktau containerele sunt transbordate pe linia de feribot și peste 12 ore ajung în portul azer Aliat, amplasat pe cealaltă parte a Mării Caspice.

În Georgia trenul ajunge până în portul Poti, de unde, cu ajutorul feribotului de pe Marea Neagră, marfa ajunge în Istanbul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =