Primul împrumut de la Banca Mondială pentru Rusia de la anexarea Crimeei

Banca Mondială a aprobat un împrumut destinat unei investiţii în Rusia pentru prima dată de la anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia, în pofida opoziţiei Canadei şi a abţinerii de la vot a Statelor Unite.

International Finance Corp. (IFC), divizie a Băncii Mondiale care acordă împrumuturi sectorului privat, a avizat mai multe tranşe dintr-un împrumut de 250 de milioane de euro, pe care retailerul francez Auchan intenţionează să-l folosească pentru extinderea în Rusia, Vietnam şi alte ţări cu economii emergente.

Decizia implică Banca Mondială, înfiinţată după cel de-Al Doilea Război Mondial pentru reconstruirea Europei, în disputa privind modul în care pot fi folosite sancţiunile economice pentru a pedepsi anexarea Crimeei de către Rusia.

„Canada a adoptat o poziţie principială votând împotrivă, pentru că nu susţinem proiecte în beneficiul Rusiei. Rusia nu trebuie să se amestece în treburile interne ale unui stat suveran”, a declarat ministrul de Finanţe al Canadei, Minister Joe Oliver.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =