Primul Certificat Internațional de Cântărire a Vehiculelor a fost emis la Chișinău

Proiectul-pilot al BSEC-URTA privind punerea în aplicare a Certificatului Internațional de Cântărire a Vehiculelor (IVWC) în țările din regiunea Mării Negre a fost lansat pe 30 septembrie 2014, la Chișinău, Republica Moldova. foto

În proiectul menționat mai sus participă șapte state membre ale Organizației Economice de Cooperare la Marea Neagră (OCEMN) – Albania, Armenia, Georgia, Republica Moldova, România, Serbia și Ucraina. Moldova este primul stat membru al OCEMN, care a introdus în legislația națională obligația de cântărire a vehiculelor de transport de mărfuri și emitere a IVWC.

Conform Legii transportului rutier din Republica Moldova ( în vigoare din 16 septembrie 2014), Agenția Națională Transport Auto a autorizat compania cu dreptul de emitere a Certificatelor Internaţionale de Cântărire a Vehiculului Rutier staţia de cântărire a mijloacelor de transport a firmei „Euro-Service” SRL. Staţia de cântărire este dotată cu instrumente certificate de cântărire conform recomandărilor Organizaţiei Internaţionale de Metrologie Legală (OIML) şi în conformitate cu cerinţele Convenţiei internaţionale privind armonizarea controlului mărfurilor la frontiere, (încheiată la Geneva la 21 octombrie 1982) la care Republica Moldova a aderat, conform Legii Republicii Moldova nr.215-XVI din 23 octombrie 2008.

Pe 30 septembrie 2014 compania autorizată a emis primul certificat de cântărire pentru un camion cu semiremorcă. La eveniment au participat și reprezentanții BSEC-URTA, care vor informa celelalte state membre OCEMN despre începutul utilizării noului instrument, menit să faciliteze activitatea în industria transportului rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =