Acciza la carburanți a fost amânată pentru 3 luni

Introducerea accizei de 7 eurocenți la benzină și motorină a fost amânată cu trei luni, până la 31 martie 2014, a anunțat premierul Victor Ponta. Șeful executivului a spus că este vorba despre un compromis politic, care a fost discutat atât în cadrul coaliției, cât și cu președintele Traian Băsescu. foto

Ca urmare a acestei înțelegeri, Traian Băsescu a promulgat Legea bugetului de stat miercuri seară. Șeful statului a declarat că este convins că în cele din urmă noua acciză la benzină şi motorină va putea fi evitată complet.

„Sunt resurse foarte mari pentru ca această taxă barbară să nu fie introdusă. Obiectivul meu nu a fost unul legat de o confruntare, ci obiectivul meu a fost legat de a corecta o greşeală în negocierile cu Fondul şi cu Uniunea Europeană în care, în mod egal, în opinia mea, atât guvernul cât şi Fondul şi Comisia Europeană au greşit, încărcând excesiv cu o taxă nenecesară consumul de motorină şi benzină”, a declarat șeful statului, miercuri seară, la Cotroceni. 

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul şedinţei de guvern că ar fi cel mai fericit dacă în cele din urmă se va dovedi că nu va mai fi nevoie de banii din acciză.

„În luna ianuarie, odată cu noua vizită a Comisiei Europene, a Fondului Monetar Internaţional, vedem care este implicaţia pentru buget şi dacă într-adevăr din alte tipuri de venituri putem să acoperim ceea ce nu vom încasa în primul trimestru al anului 2014”, a precizat premierul.

Înainte de promulgarea Legii bugetului de stat de către președinte, premierul Victor Ponta, împreună cu ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, a discutat la Cotroceni cu Traian Băsescu despre răspunsul Comisiei Europene privind renunţarea la acciza de 7 eurocenţi la motorină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =