P..." />

Preşedintele Toyota participă iar la cursa de la Nurburgring

Preşedintele concernului auto japonez Toyota, Akio Toyoda, va participa din nou la cursa de anduranţă de 24 de ore de la Nurburgring de pe 19 şi 20 mai, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei.

Akio Toyoda, care este nepotul fondatorului grupului, va fi unul dintre cei patru membri ai echipei care va concura pe o mașină Toyota la competia auto care se va desfăşura în localitatea Nurburg, poziţionată la sud de Köln.

Aceasta va fi prima sa participare la cursa de anduranţă de top mondial, de când a devenit şeful producătorului de maşini în luna iunie a anului 2009. Toyoda participase anterior la această cursă, în anii 2007 și 2009, când era vicepreşedinte al firmei Toyota.

Dilema şefului Toyota: a concura sau a nu concura (Reuters, 26 iunie 2009)

„Nu este doar o activitate privată”, a declarat purtătorul de cuvânt Toyota citat. „Aceasta face parte din efortul companiei de a produce maşini bune şi de a aprecia performanța producției noastre în astfel de condiții severe, precum cele dintr-o competiţie de anduranţă.”

În anul 2009, un Lexus LF-A a trecut linia de sosire pe locul 87 dîntr-un total de 170 de mașini competitoare, pe circuitul de la Nurburgring, cunoscut pentru diferența de altitudine de 300 de metri între altitudinea minimă și cea maximă, amintește Kyodo News.

Dar utilul se împletește la producătorul de mașini japonez cu plăcerea. Toyoda este binecunoscut pentru dragostea sa nespusă pentru cursele de maşini şi sunt unele voci care i-au cerut inclusiv să se retragă definitiv din cursele auto şi să se dedice exclusiv conducerii destinelor companiei înfiinţate de bunicul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 12 =