<..." />

Sorin Cîmpeanu a fost desemnat prim-ministru interimar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va deține funcția de prim-ministru interimar. Desemnarea sa a fost anunțată joi dimineață de către președintele țării, Klaus Iohannis. foto

„Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis are joi și vineri consultări cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, după ce miercuri Victor Ponta și-a depus mandatul de la conducerea Guvernului.

 Totodată, șeful statului a mai anunțat că, pe lângă discuțiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări și cu societatea civilă pe acest subiect.

Sorin Cîmpeanu are 47 de ani şi între anii 2012-2014 a fost rectorul Universităţii Agronomice din Bucureşti. Între 2004 şi 2008 a avut funcţia de prodecan al Universităţii Agronomice – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare, unde, începând din 1992, a deţinut toate funcţiile didactice, de la cea de preparator până la cea de profesor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =