Presedintele Klaus Iohannis cere Guvernului sa renunte la acordul cu BOR: Stati acasa! Altfel dupa sarbatori vom avea inmormantari!

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut azi o declaratie de presa, inainte de sedinta pe care a convocat-o la Palatul Cotroceni cu cativa reprezentanti ai Guvernului, in frunte cu premierul Ludovic Orban. Seful statului a cerut ferm sa fie anulat acordul semnat de ministrul Vela pentru distribuirea Luminii de Paste.

Sedinta, care incepe la ora 12:30, a fost convocata in contextul in care presedintele Iohannis a semnat marti decretul prin care s-a prelungit starea de urgenta cu inca 30 de zile, pentru limitarea efectelor epidemiei de COVID-19.

Presedintele Iohannis a explicat ca numarul noilor cazuri si al deceselor a crescut, asa ca nu avem niciun motiv de relaxare, dimpotriva, trebuie sa ramanem in continuare in casa.

Seful statului a subliniat ca, probabil, acordul cu BOR a avut la baza cele mai bune intentii, dar ele nu au fost bine puse in practica, prin urmare va cere guvernului sa anuleze acordul semnat aseara de ministrul de Interne si sa gaseasca o alta formula, daca e posibil.

Intalnirea de la Cotroceni are loc la o zi dupa ce presedintele Iohannis le-a cerut ferm romanilor, inca o data, sa ramana in case, inclusiv de Paste, pentru a contribui astfel la limitarea raspandirii COVID-19, in timp ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ca a semnat un acord cu patriarhul Daniel prin care lumina sfanta va fi impartita credinciosilor din toata tara de catre politisti, jandarmi si voluntari, incepand de sambata seara. Marcel Vela a declarat ca au stiut de aceasta decizie si premierul, si presedintele Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 20 =