Birt..." />

Premiu pentru un inventator român la Salonul de la Geneva

Inventatorul român Corneliu Birtok Băneasă a fost premiat cu medalia de aur și premiul OSIM la Salonul internațional de inventică de la Geneva, pentru realizarea unui filtru de aer ce reduce consumul de carburant auto cu 10% – 15% şi măreşte puterea motorului cu 8% – 10%, inventat de el şi brevetat internaţional.

Birtok Băneasă a creat o marcă proprie, numită „AIR by CORNELIU”, pe care a brevetat acest filtru de aer supraaspirant.

Produsul are avantajul că poate fi cumpărat direct de fiecare deţinător de autoturism sau autoutilitară în parte, ceea ce îi va aduce românului, care trăieşte în Deva, câştiguri directe. Dar ce face filtrul lui Corneliu Birtok-Băneasă? El creşte viteza aerului absorbit, răceşte aerul  şi măreşte coeficientul de umplere a filtrului.

„Lucrez în asociere cu mai multe firme pentru realizarea unui stoc de aproximativ 200 de filtre supraaspirante, după care voi solicita Registrului Auto Român certificatul de omologare pentru acest produs . Sper ca până la sfârşitul anului să finalizăm toate procedurile de aplicare către Registru, după care vom trece la producţia de serie, pentu piaţa liberă. Putem începe producţia imediat ce vom obţine aprobare de la autorităţi, întrucât liniile de de fabricaţie sunt deja puse la punct”, a declarat Birtok-Băneasă.

„Filtrele supraaspirante sau multifuncţionale oferă o altă dinamică a aerului care circulă prin acestea şi sunt adaptate la forma conductelor de admisie, ceea ce le face potrivite pentru 80% dintre motorizările de pe piaţă”, a spus inginerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 1 =