Premierul ucrainean Mikola Aza..." />

Premierul Ucrainei a demisionat

Premierul ucrainean Mikola Azarov a demisionat marţi, pe fondul gravei crize care afectează ţara. Plecarea lui Azarov implică demisia întregului cabinet de miniștri. foto

Azarov a anunţat că şi-a prezentat demisia într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului. Anunţul a fost făcut în momentul în care începea o şedinţă extraordinară a Parlamentului asupra crizei din ţară.

„Am luat decizia să cer preşedintelui să-mi accepte demisia din postul de premier, pentru a crea condiţii suplimentare în vederea unui compromis politic şi unei soluţionări paşnice a conflictului. În prezent, cel mai important este păstrarea unităţii şi integrităţii Ucrainei. Acest lucru este mai important decât orice ambiţie personală”, spune premierul demisionar în comunicatul citat. 

Demisia acestuia vine în contextul în care liderul opoziţiei ucrainene Arseni Iaţeniuk a respins în mod oficial, luni seara, propunerea preşedintelui Viktor Ianukovici de a conduce Guvernul. Șeful statului a oferit încă de sâmbătă guvernarea liderilor opoziţiei, dar aceştia au refuzat, cerând alegeri anticipate.

Deputaţii urmează să se pronunţe marţi asupra unei serii de măsuri, inclusiv asupra unei eventuale abrogări a unei legi represive a manifestanţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =