Premierul de la Kiev asigură că Ucraina nu va adera la Uniunea Vamală

Premierul ucrainean Mykola Azarov a făcut apel la încetarea speculaţiilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală din acre fac parte Rusia, Belarus şi Kazahstan şi a dat asigurări că guvernul de la Kiev nu pregăteşte niciun document privind aderarea statului ucrainean la această organizaţie. foto

„Vreau doar să opresc speculaţiile. Nu există niciun fel de discuţii referitoare la aderarea la Uniunea Vamală. Guvernul nu pregăseşte niciun document în acest sens”, a subliniat Azarov, în şedinţa de miercuri a executivului de la Kiev. 

Totodată, premierul a precizat că, pe 17 decembrie, în timpul celei de-a VI-a reuniuni a Comisiei interstatale ruso-ucrainene, va fi semnat un plan de acţiune pentru rezolvarea situaţiei legate de restricţiile comerciale dintre Ucraina şi Rusia pentru perioada 2013-2014.

Șeful guvernului de la Kiev a mai declarat că Ucraina are nevoie de asistenţă financiară în valoare de 20 de miliarde de euro pentru a compensa pierderile economice în caz de semnare a acordului de asociere cu UE. „Dorim să creăm condiţii astfel încât pierderile economice pentru Ucraina să poată fi minimizate. Am propus Comisiei Europenă să ia în considerare condiţiile în care vor funcţiona industria şi economia ucraineană în ansamblu. Ne propunem să rezolvăm problema legată de alocarea unei asistenţe financiare de aproximativ 20 de miliarde de euro”, a explicat Azarov, precizând că nu este vorba despre un ajutor nerambursabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =