A pa..." />

Prelungirea perioadei cu nivelul de alertă 4 în Bruxelles

A patra zi de alertă maximă la Bruxelles. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Organismul belgian de coordonare pentru analiza ameninţărilor (OCAM) a luat hotărârea menţinerii până luni, 30 noiembrie 2015, a nivelului maxim (4) de alertă teroristă (pe o scara de la 1 la 4) de „ameninţare serioasă şi iminentă” pentru Regiunea Bruxelles, iar pentru restul teritoriului Belgiei a nivelului 3 de alertă de „ameninţare posibilă şi credibilă”. foto

Universităţile şi şcolile de toate gradele îşi vor relua activitatea miercuri, 25 noiembrie 2015, dată la care şi metroul va fi repus „progresiv” în funcţiune. În seara zilei de luni, 23 noiembrie 2015, primul ministru belgian a reiterat recomandarea ca locuitorii capitalei belgiene – Bruxelles – să evite „locurile cu o concentraţie mare de oameni”, cum ar fi „concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun” şi centrele comerciale aglomerate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − five =