Portul Odesa va deveni principalul nod de transbordare a mărfurilor de tranzit din Ucraina

Nodul de transport pentru mărfurile care tranzitează Ucraina, existent în portul comercial din Odesa, va fi extins pentru a include căile navigabile Nipru-Marea Neagră, informează website-ul bielorus Transportal.

Ministerul le promite transportatorilor că transbordarea mărfurilor prin porturile comerciale le va aduce reduceri fiscale. Reprezentantul Ministerului Infrastructurii din Ucraina, Vladimir Sevriukov, a vorbit despre necesitatea sporirii capacității portului din Odesa, prin extinderea transportului de mărfuri în containere. foto

Portul din Odesa a implementat această schemă pentru prima dată în anul 2010. Acest lucru a fost posibil după modificarea legislației cu privire la tranzitul de mărfuri și datorită Ministerului Infrastructurii, care a oferit o reducere de 50% pentru lucrările de încărcare – descărcare a unor anumite tipuri de mărfuri. 

Situaţia este diferită cu transbordarea internă. Pentru transportul după schema „mare – râu”, este necesară modificarea unor prevederi ale Serviciului Vamal. „Administrația portului Odesa a elaborat și propus un proiect cu modificările necesare acum câţiva ani. Examinarea lui însă durează de mai bine de trei ani”, a menționat reprezentantul ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − seventeen =