Ponta: Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor, el menţionând că, până la expirarea mandatului interimar pe care îl asigură, PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată preşedintelui Traian Băsescu. foto

Premierul Ponta a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă susţinută, la sediul USL, alături de vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, informează Mediafax.

Chițoiu a menționat că sunt mai multe propuneri din PNL pentru funcţia respectivă, fiind vorba de persoane care au mai îndeplinit funcţii administrative sau parlamentari. 

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

În prezent, premierul Ponta este ministru interimar al Transporturilor, iar secretarul de stat Cristian Ghibu coordonează activitatea instituţiei.

Preşedintele Traian Băsescu anunţase, în 23 iulie, că va lua în 23 august o decizie privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Potrivit preşedintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră la 25 august.

Şeful DNA a cerut, luni, procurorului general al României să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă în formă continuată, fapte din perioada în care a fost ministru al Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + fifteen =