Ponta: România şi Lituania au nevoie de o utilizare mai bună a fondurilor europene

România şi Lituania au nevoie de o utilizare mai bună a fondurilor europene pentru a-şi îmbunătăţi infrastructura, a afirmat la Vilnius premierul Victor Ponta, după întâlnirea cu omologul său lituanian. Cooperarea economică şi problemele europene s-au aflat de altfel în centrul discuţiilor.

Consolidarea dialogului politic bilateral la nivel înalt, o cooperare mult mai dinamică, în special în domeniul economic, dar şi asigurarea unei coordonări permanente între Bucureşti şi Vilnius au fost principalele subiecte discutate ieri de premierii Victor Ponta şi Algirdas Butkevicius. Şi fondurile europene au stat în atenţia celor doi, Victor Ponta afirmând că România are nevoie de infrastructură şi pentru asta fondurile europene sunt extrem de importante. 

Pe agendă s-au aflat, desigur, teme legate de cooperarea transatlantică, de viitorul Europei. Cei doi premieri au analizat totodată situaţia economică la nivelul UE, dar şi pregătirea summitului de la Vilnius, din luna noiembrie, privind Parteneriatul Estic, de la care, spunea Victor Ponta, ţările din estul Europei au mari aşteptări, inclusiv Republica Moldova, şi în acest context el şi-a exprimat susţinerea drumului european al Chişinăului.

În opinia premierului Victor Ponta, întâlnirea şi discuţiile au fost extrem de importante, în condiţiile în care anul viitor vor fi alegeri europarlamentare şi o nouă Comisie Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =