Ponta: Lucrările la metroul Drumul Taberei-Universitate merg mai repede

Lucrările la construcţia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate sunt derulate mai repede decât era prevăzut, iar finanţarea este asigurată integral din surse bugetare şi comunitare, a declarat premierul Victor Ponta, aflat, vineri, pe şantierul de construcţie. foto

„Îmi pare rău că s-au pierdut doi ani, din 2010 până în 2012 nimeni nu s-a gândit cum să facă aceste lucruri să funcţioneze”, a spus Ponta, adăugând că este convins că, împreună cu ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, va inaugura, la momentul respectiv, primul tren care va trece pe noua linie. Premierul a ţinut totodată să precizeze că metroul va fi trecut în administrarea Primăriei, dar Guvernul va finanţa în totalitate toate investiţiile începute. 

La rândul său, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a ţinut să-i asigure pe bucureșteni că, pe măsură ce lucrările avansează, va fi redat şi traficul rutier.

„Vreau să-i felicit pe toți cei implicați pentru modul susținut în care înaintează lucrările – constructorii nu trebuie acum decât să continue lucrul și să mențină acest ritm. Mă bucur că au reușit să ajungă la prima stație mai devreme și vă asigur că voi urmări îndeaproape aceste lucrări și în continuare”, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, informează biroul de presă al instituției. 

Tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate va fi pus în funcţiune în 2016, cu o întârziere de un an… citește tot pe www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − two =