Mi..." />

Polonia cere anularea regimului de vize între Ucraina şi UE

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a declarat, marţi, că anularea regimului de vize dintre Ucraina şi statele din spaţiul Schengen ar fi o dovadă a faptului că Europa şi-a deschis porţile pentru milioane de ucraineni. foto

„În prezent, Ucraina face ceea ce ar fi trebuit să facă demult, pentru a beneficia de posibilităţile pe care le oferă Acordul de asociere cu UE. Ucraina a adoptat legile necesare pentru trecerea la a doua etapă a dialogului privind facilitarea eliberării vizelor şi eliminarea vizelor, iar acest pas îi oferă posibilitatea să urmeze calea Moldovei şi să beneficieze de un regim fără vize în spaţiul Schengen”, a explicat oficialul polonez, care intenţionează să discute anularea vizelor pentru Ucraina în timpul unei vizite pe care o va efectua săptămâna aceasta la Kiev. 

Sikorski a mai menţionat că Europa este pregătită să semneze cu Ucraina a doua parte a acordului de asociere, „imediat după alegerile prezidenţiale democratice, care sper că vor avea loc pe întreg teritoriul statului ucrainean”.

Parlamentul Ucrainei a adoptat, marţi, un proiect de lege cu privire la modificarea unor acte legislative referitoare la prevenirea şi combaterea discriminării, demers necesar pentru liberalizarea regimului de vize cu UE. Proiectul de lege este conceput pentru punerea în aplicare a Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu UE şi ia în considerare standardele şi recomandările internaţionale în domeniul protecţiei drepturilor şi libertăţilor omului.

În plus, deputaţii au sprijinit şi un proiect de lege anticorupţie, care prevede punerea în aplicare a recomandărilor făcute în acest sens de experţi ai Comisiei Europene, în vederea îmbunătăţirii prevederilor legislaţiei anticorupţie. Un alt proiect de lege adoptat de Parlamentul ucrainean, pentru a putea beneficia de un regim liberalizat de vize, se referă la modificări aduse Legii privind statutul refugiaţilor şi persoanelor care au nevoie de protecţie subsidiară sau temporară. (CENSOR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =