Polon..." />

Polonia ar putea interzice accesul camioanelor din Rusia

Polonia nu exclude posibilitatea interzicerii accesului camioanelor din Rusia pe teritoriul său. Anunțul a fost făcut de vice-ministrul infrastructurii de la Varșovia, Jerzy Schmidt, citat de postul public de radio. foto

„Rusia își protejează piața internă, face tot posibilul pentru a nu-i admite pe teritoriul său pe transportatorii polonezi. La sfârșitul lunii ianuarie 2016 expiră acordul bilateral privind transportul rutier, iar cele două părți nu au ajuns la o decizie comună”, a declarat Jerzy Schmidt. Oficialul polonez admite că acordul bilateral cu Rusia ar putea să nu fie prelungit.

În prezent, în Rusia este în vigoare o restricție privind accesul pe teritoriul Rusiei a camioanelor cu mărfuri, produse în fabricile reprezentanțelor străine din Polonia.

„Negocierile cu Rusia sunt în impas. Noi nu putem ajunge la o înțelegere, de aceea îi sfătuim pe transportatorii polonezi să părăsească teritoriul Rusiei până la 31 ianuarie 2016”, a subliniat vice-ministrul.

Joi, pe 28 ianuarie, la Gdansk urmau să aibă loc negocierile privind prelungirea acordului internațional privind tranzitul dintre Rusia și Polonia. În cazul în care acordul nu va fi prelungit, Polonia va putea interzice accesul camioanelor rusești pe teritoriul său, limitându-le astfel accesul spre țările UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + nine =