Polițiștii vor supraveghea traficul cu o maşină care atinge 100 km/h în 6,6 secunde

Poliţiştii hunedoreni supraveghează, de joi, traficul pe autostrada A1, tronsonul Deva-Orăştie, care are o lungime de 32,5 kilometri, cu un autoturism care atinge viteza de 100 de kilometri la oră în 6,6 secunde şi care a fost oferit gratuit, în baza unui contract de comodat, valabil un an. foto 

Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara, comisarul şef Dan Micu, autovehiculul va fi folosit pentru a supraveghea traficul pe autostrada A1, tronsonul Deva-Orăştie, care străbate judeţul Hunedoara, dar şi DN 7 şi DN 68.

Maşina de lux de producţie germană face parte din clasa A de autoturisme sport, atinge 100 de kilometri în 6,6 secunde şi poate rula cu o viteză de 240 de kilometri la oră. Autoturismul are cutie de viteză automată în şapte trepte cu dublu ambreiaj, iar motorul diesel euro 5 are patru cilindri în linie, cu o capacitate de 1.800 centimetri cubi şi 140 de cai putere. 

Trosonul de autostradă Deva-Orăştie are 32,5 kilometri şi a fost inaugurat pe bucăţi. Prima porţiune, de 14,8 kilometri, Deva-Simeria a fost inaugurată în decembrie 2012, iar segmentul Simeria-Orăştie (până la Gelmar), de 17,7 kilometri, a fost inaugurat în luna mai.

Tronsonul Deva-Orăştie, de pe traseul autostrăzii Nădlac-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa, a beneficiat de o finanţare în valoare de 177,92 milioane de euro (fără TVA), din care contribuţia Comisiei Europene se ridică la 108,91 milioane de euro, iar cea a Guvernului este de 69 de milioane de euro, fără TVA… citește tot pe www.gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =