<..." />

Poliţia rutieră din Moldova va patrula în regim non stop

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova va iniţia procesul de patrulare 24 din 24 de ore a traseelor ţării cu toate echipajele disponibile, în special cele dotate cu echipament audio-video, radare fixe şi teste de alcoolemie, potrivit unei dispoziţii semnate de premierul moldovean Vlad Filat, în legătură cu agravarea situaţiei în domeniul siguranţei circulaţiei rutiere, în special în perimetrul municipiului Chişinău. foto

Potrivit Agenţiei Infotag, care face referire la serviciul de presă al Guvernului, MAI împreună cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi autorităţile publice locale va iniţia şi o campanie de prevenire a depăşirii normelor de încărcare de către microbuzele de pasageri, conform cerinţelor tehnice.

Premierul Filat a mai solicitat instituţiilor responsabile ca pentru următoarea şedinţă a Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere să elaboreze un raport complex privind situaţia din domeniu şi să vină cu propuneri de revizuire şi înăsprire a sancţiunilor aplicate pentru şoferii aflaţi în stare de ebrietate la volan şi cei care depăşesc limita de viteză.

Ministerelor Educaţiei şi Comunicaţiilor le-a revenit sarcina să înăsprească controlul asupra modului de pregătire a şoferilor, iar autorităţilor publice locale să intensifice controlul asupra modului de licenţiere a transportului public şi de îndeplinire a condiţiilor de siguranţă rutieră de către prestatorii de servicii de transport publice. Totodată, autorităţile publice locale vor controla riguros combaterea parcărilor neregulamentare ale vehiculelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 7 =