Poliţia Rutieră re..." />

Poliţia recomandă prudenţă maximă pe şosele

Poliţia Rutieră recomandă tuturor participanţilor la trafic, în contextul informărilor meteorologice, conform cărora de azi plouă în toată ţara, iar la munte va fi lapoviţă şi ninsoare, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!

„Informați-vă cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le veți parcurge. Echipaţi-vă maşina corespunzător!”, atrage atenţia Brigada de Poliţie Rutieră.

Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face vreo referire la o dată calendaristică.

Precipitaţiile abundente pot influenţa negativ desfăşurarea traficului rutier. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a călătorilor.

Aceştia sunt rugaţi de Poliţie să adapteze „permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic”, să circule „cu viteză redusă, atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă e umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau are îmbrăcămintea din piatră cubică”.

Dacă vizibilitatea în oglinzile maşinii e redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente, pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Poliţiştii recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales pe vreme nefavorabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 1 =