Poliția din Bulgaria va face control în traficul rutier cu ajutorul dispozitivelor mobile

Președintele bulgar Rosen Pleveneliev a oferit polițiștilor rutieri din Bulgaria primele 122 de dispozitive mobile pentru verificarea situației din traficul rutier în regim online. Alte 140 de dispozitive urmează să fie utilizate în scurt timp. foto

Potrivit presei bulgare, noile tehnologii vor permite verificarea în timp real a datelor despre autovehicul și șofer. La o simplă introducere în sistem a numărului de înmatriculare agentul de circulație va putea obține date despre deținerea documentelor necesare și valabilitatea acestora.

Prin intermediul acestui dispozitiv mobil polițiștii vor mai putea verifica dacă amenzile au fost achitate sau dacă autovehiculul este dat în urmărire. 

Ministrul de Interne din Bulgaria, Petya Parvanova, a declarat că noua tehnologie apropie tot mai mult Bulgaria de standardele europene de eficiență.

Președintele Pleneliev a anunțat că în anul 2012 numărul victimelor rutiere s-a redus de două ori, comparativ cu anul 2008, precizând că programul național al siguranței rutiere este unul eficient.

„Este elaborat un program care prevede că până în anul 2016 pe drumurile din Bulgaria va fi făcut doar controlul automat. Acest lucru va permite satelitului să urmărească situația din traficul rutier”, a mai spus Plevneliev. (Black Sea News)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =