O altă rundă..." />

Poliţa RCA s-ar putea emite doar şi pentru o lună

O altă rundă de negocieri pe proiectul de modificare a legii 136 din 1995. Din nou sfârşită fără o înţelegere viabilă între participanţii la discuţii pe proiectul de lege propus de ASF, care conţine circa 90 de articole. Singurul articol care a rămas cât de cât în picioare este cel care stabileşte clar că în viitoarea lege se stabileşte perioada minimă pe care se încheie o poliţă RCA. Asta datorită faptului că transportatorii îşi doresc RCA pe o lună în condiţiile în care acum perioada minimă este de 6 luni, informează Economica.net. foto

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) s-a ținut de cuvânt şi a mers ieri la întâlnirea cu grupurile de lucru cu un proiect de lege cu circa 90 de articole. Atmosfera încinsă dintre partenerii de discuţie a făcut ca doar 20 de articole din respectivul proiect să fie parcurse în cursul zilei de ieri.

Discuţiile s-au purtat în continuare în jurul ideii de compensare directă, dar mai ales pe ideea de micşorare a perioadei minime pe care se poate încheia o poliţă de asigurare obligatorie.

Astfel, transportatorii susţin încheierea RCA şi pe perioade de o lună. Mai mult, transportatorii solicită ca pentru autovehiculele cu activitate sezonieră (diverse tipuri de maşini, scutere, mopede, remorci sau peridocuri) să fie încheiate poliţe RCA doar pe perioada în care sunt în activitate.

Ca să existe siguranţa că aceste vehicule nu vor circula fără poliţă RCA, transportatorii propun ca la cererea proprietarilor să se suspende înmatricularea şi implicit dreptul la circulaţie.

Totuşi, singurul punct asupra căruia s-a căzut de acord până acum a fost ca în textul viitoarei legi să fie introdus expres un articol care să conţină: ASF stabileşte perioada pe care se poate încheia o poliţă de asigurare RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 13 =