Porţiunea bulgărească ..." />

Podul Vidin – Calafat, gata în luna august

Porţiunea bulgărească a celui de-al doilea pod peste Dunăre, Vidin – Calafat, a fost construită, a declarat vicepremierul şi ministru de finanţe al Bulgariei, Simeon Diankov, după ce a făcut o inspecţie în zonă.

„De partea română a podului au rămas două fragmente, de partea bulgară, până la jumătatea fluviului, totul este construit”, a precizat Diankov. foto

Oficialul bulgar a adăugat că, potrivit constructorilor, până la începutul lunii august podul va fi gata în întregime, fiind construite inclusiv ultimile două segmente. Podul va fi pe deplin conectat, rămânând doar executarea lucrărilor de finisare, aplicarea marcajelor şi montarea de indicatoare rutiere.

Construcţia celui de-al doilea pod peste Dunăre trebuia să fie finalizată în luna octombrie a anului 2010, însă au existat o serie de întârzieri semnificative. În luna ianuarie a anului 2011, Bulgaria a mai alocat 25,7 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de construcţie.

Ministerul Transporturilor de la Sofia a anunţat că se aşteaptă ca podul Vidin – Calafat să fie finalizat în întregime până la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + fourteen =