Aut..." />

Podul Giurgiu-Ruse, închis pentru camioane de peste 10 tone

Autorităţile bulgare au interzis traficul de camioane de peste zece tone pe podul Giurgiu-Ruse, după ce o groapă uriaşă cu dimensiuni de un metru pe 80 de centimetri s-a format, duminică, în partea bulgară a singurului pod de peste Dunăre, între România şi Bulgaria. foto

Potrivit presei bulgare, citată de Agerpres, rămăşiţele de beton au căzut pe calea ferată care trece pe sub şosea, fiind deteriorat nu numai carosabilul, ci şi placa de beton a podului.

Agenţia Rutieră de la Sofia informează că restricţia va fi ridicată după repararea utilajului, iar până atunci vehiculele de marfă trebuie să folosească celelalte puncte de trecere a frontierei între cele două ţări: cele terestre din Dobrogea sau feriboturile pe Dunăre. 

Un număr de 4.000 de vehicule în medie, dintre care jumătate sunt autocamioane, folosesc în fiecare zi podul între Giurgiu şi Ruse.

În anul 2011, Bulgaria a renovat superficial partea sa din pod. Ministerul dezvoltării regionale de la Sofia a anunţat atunci că utilajul are nevoie de o renovare generală care trebuie efectuată simultan de cele două ţări şi care cel mai probabil va fi finanţată cu fonduri europene în perioada de programare 2014-2020. În iunie 2012, ministrul bulgar al dezvoltării regionale Liliana Pavlova a declarat că între Ruse şi Giurgiu trebuie construit un nou pod sau cel puţin cel existent să fie modernizat şi lărgit.

În momentul de faţă, România şi Bulgaria sunt legate de un singur pod pe toată lungimea porţiunii comune a Dunării – 470 km. Acesta se află între Giurgiu şi Ruse şi a fost inaugurat în anul 1954. Cel de al doilea pod de peste Dunăre între cele două ţări, între Vidin şi Calafat, se află în prezent în construcţie, urmând să fie inaugurat în următoarele luni.

1 comment

  1. anin

    Parcarea unde sunt super mulțumit de pe DN 5 este pe partea stanga pe sensul de mers bucurești’giurgiu tel 0246244192 comuna DAia nr 184 este deschis non stop nu se fura deloc .parcare super pazita .nu este reclama aici trag tiru mereu.bei o cafe super buna nicăieri nu bei așa cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 7 =