Ploi însemnate ..." />

Ploi şi vânt puternic în următoarele două zile

Ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului se vor produce, miercuri şi joi, mai ales în sud-vestul şi sudul ţării, precum şi la munte, potrivit unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). foto

Informarea este valabilă în intervalul 3 septembrie, ora 11.00 – 4 septembrie, ora 15.00. În intervalul menţionat va ploua, mai ales în sud-vestul şi sudul ţării, precum şi la munte. În Oltenia, Munţii Banatului şi local în Muntenia şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat 35 – 40 l/mp. 

În regiunile sudice şi la munte, vântul va avea intensificări, cu viteze de 50 – 70 km/h, iar izolat, în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 70 – 80 km/h.

Unele intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul teritoriului, cu precădere în centrul ţării, dar cu viteze mai reduse şi pentru intervale scurte de timp.

Meteorologul Mihai Timu a declarat că, pe litoral, va ploua mai ales mâine şi mâine noapte. Şi joi vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată.

Totodată, va fi vânt puternic. De joi, lucrurile revin la normal, iar temperaturile vor creşte.

Cei care se vor duce la munte vor avea parte de vânt puternic mai ales pe creste. Totodată, mâine temperaturile nu vor trece de 20 de grade, astfel că nu va fi o zi indicată pentru drumeţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + sixteen =