Placutele cu dimensiunile si masele maxime autorizate obligatorii din 26 mai

Conform OMT 1640/2012, intreprinderile care efectueaza transport in cont propriu si operatorii de transport trebuie sa-si doteze vehiculele pe care le detin cu placute din care sa rezulte dimensiunile si masele maxime autorizate ale fiecarui vehicul. 

Obligativitatea dotarii intra in vigoare incepand cu data de 26.05.2013.

Sunt exceptate anumite tipuri de transporturi prevazute la art.19 a OG nr.27/2011 privind transporturile rutiere. Actiunea de dotare a vehiculelor cu placutele respective va fi coordonata de RAR.

 PLĂCUŢE – DIMENSIUNI ŞI MASE

RAR va stabili datele cu care urmează a se inscripţiona plăcuţa.

Stabilirea se va face în două moduri:
1. Din baza de date, pentru autovehicule care nu au dispozitiv de tractare, dacă placuţa constructor conţine toate masele maxime autorizate necesare, conform OMTI 1640/2012. Aceste prestaţii, care nu necesită prezentarea la RAR a vehiculului, se efectuează la sediul RAR fără programare prealabilă.
2. Din baza de date şi din măsurători care vor fi efectuate la sediul reprezentanţei RAR sau la sediul deţinătorilor (deplasarea personalului RAR se face numai pentru un numărminim de 5 vehicule grupate în acelaşi loc). Prezentarea vehiculului la sediul RAR se face pe baza unei programări individuale, iar prestaţiile în afara sediului RAR se vor efectua pe bază de programare colectivă, stabilită de către şeful de reprezentanţă de comun acord cu deţinătorul / deţinătorii, la solicitarea scrisă a acestora.
După determinarea datelor care vor fi inscripţionate pe plăcuţă, RAR va transmite informatic furnizorului plăcuţelor datele stabilite pentru fiecare vehicul şi va elibera deţinătorului un document cu datele respective şi cu datele de contact ale furnizorului plăcuţelor (Fişă dimensiuni/mase).

Ulterior, transportatorul va contacta furnizorul de plăcuţe pentru a intra în posesia acestora, împreună cu instrucţiunile de aplicare pe vehicul.
Tarifele care trebuie să fie achitate la RAR sunt de:
– 87,40 lei / vehicul dacă nu este necesară prezentarea vehiculului.
– pentru vehiculele la care este necesară prezentarea, tarifele sunt de 189,00 lei / vehicul pentru autovehicule şi de 160,40 lei / vehicul pentru remorci şi semiremorci. Tarifele includ TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =