Pista Aeroportul..." />

Pista Aeroportului Ghimbav, gata în septembrie

Pista Aeroportului Ghimbav de lângă Braşov va fi gata în luna septembrie, a anunţat preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu. Pista va fi terminată în jurul datei de 20 septembrie, fiind finalizată în proporţie de 90%.

Preşedintele CJ Braşov a spus că, pentru finalizarea lucrărilor la pista Aeroportului Ghimbav, ar mai fi nevoie de aproximativ 20 de milioane de euro, dar că două firme din China şi una din Turcia sunt deja interesate pentru a face investiţii.

Pista Aeroportului Ghimbav va avea 2.820 m lăţime de 45 m (60 m cu acostamente), iar investiţia se ridică la 17 milioane de euro, inclusiv TVA.

Pe 25 august, vor fi deschise ofertele pentru realizarea suprafeţelor de mişcare aeroportuare – calea de rulare care face legătura între suprafaţa de parcare a aeronavelor şi pista de decolare, dar şi pentru platforma de parcare, canalizarea pluvială şi drenajul pentru suprafeţele de mişcare, lucrări a căror valoare se ridică la aproximativ 28,66 milioane de lei.

Calea de rulare va avea 212 m lungime, 23 m lăţime şi acostamente de 7,5 m pe ambele laturi, iar suprafaţa de parcare, unde se vor desfăşura operaţiunile de îmbarcare, debarcare, alimentarea aeronavelor şi celelalte operaţiuni aeroportuare va avea o suprafaţă de 17.750 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 14 =