Piaţa auto a înregistr..." />

Piaţa auto, vânzări foarte bune în iulie

Piaţa auto a înregistrat în luna iulie cea mai bună evoluţie începând din mai 2012, însă după primele şapte luni afişează o scădere de 14% faţă perioada corespunzătoare din 2012, la aproape 43.000 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

„Din decembrie 2011 şi pănă în iulie 2013, doar luna mai 2012 a înregistrat un volum mai mare de autovehicule vândute de către operatorii din piaţa auto.

Totuşi, pe ansamblul pieţei, livrările totale (autoturisme şi vehicule comerciale) înregistrează după şapte luni din 2013 o scădere de 14% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut.

În interiorul acestei scăderi, remarcăm autoturismele, care au un declin al vânzărilor de 13,2%, scăderea fiind totuşi atenuată faţă de procentul înregistrat luna trecută, când acesta era de peste -19%”, arată APIA, într-un comunicat.

În continuare, potrivit asociaţiei, vânzările sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice (76% din total în primele şapte luni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − eight =