Piaţa asi..." />

Piaţa asigurărilor din România a crescut anul trecut

Piaţa asigurărilor din România a continuat şi în anul 2017 tendinţa de creştere, valoarea totală a primelor brute subscrise fiind de 9,7 miliarde lei, în creştere cu 3,5%, potrivit datelor ASF, o schimbare în de tendinţă faţă de anii anteriori fiind consolidarea segmentului de asigurări de viaţă, care a înregistrat anul trecut o apreciere semnificativă, de 21%.

Piaţa asigurărilor din România este caracterizată de un grad mediu spre ridicat de concentrare. În anul 2017, aproximativ 89% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăţi de asigurare din cele 31 de societăţi care desfăşurau activitate de asigurare/reasigurare la 31 decembrie 2017.

Pe segmente, primele brute subscrise (PBS) aferente asigurărilor generale (AG) s-au ridicat, anul trecut, la valoarea de circa 7,7 miliarde lei, cele mai mari ponderi fiind deţinute de clasele A10 – Răspundere civilă pentru utilizarea vehiculelor auto terestre, A3 – Vehicule terestre, exclusiv materialul feroviar rulant, A8 – Incendiu şi calamităţi naturale (pentru alte bunuri decât cele asigurabile în clasele A3 – A7).

Pe zona de RCA, primele de asigurare subscrise au atins valoarea de 3,7 miliarde lei, restul până la totalul clasei A10 (3,82 miliarde lei) reprezentând asigurările transportatorului pentru marfa transportată în calitate de cărăuş şi asigurările RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE în baza dreptului de liberă prestare a serviciilor.

Rata combinată calculată pentru clasa A10 (RCA) a fost în 2017 de 99,46%.

 Vezi articolul intreg aici : http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/piata-asigurarilor-din-romania-a-crescut-anul-trecut-cu-3-5-la-9-7-mld-lei-o-treime-din-societati-realizeaza-90-din-volumul-total-de-prime-brute-subscrise-17115519

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 9 =