Petro Poroşenko a câştigat alegerile prezidenţiale din Ucraina

Petro Poroşenko a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică, 25 mai, din Ucraina. 54 la sută dintre alegătorii ucraineni au votat în favoarea acestui candidat, potrivit rezultatelor în urma prelucrării a aproape o treime din buletinele de vot. foto

Deja a fost făcut anunţul oficial, potrivit căruia ceremonia de învestire a noului preşedinte ucrainean ar putea avea loc în perioada 8 – 10 iunie.

Miliardarul Petro Poroşenko, numit și „Regele ciocolatei”, a vorbit pe scurt despre proiectele sale. El a precizat că, în primul rând, intenţionează să viziteze regiunile din estul Ucrainei, unde se menţine o situaţie instabilă. Prima sa vizită în străinătate, Petro Poroşenko o programează să o efectueze în Polonia. Cel mai probabil acest lucru va avea loc la începutul lunii iunie. 

Referitor la relaţiile cu Rusia, noul preşedinte ales al Ucrainei este dispus să poarte negocieri cu Moscova indiferent de formatul acestor discuţii. În acest context, Poroşenko a subliniat că poziţia sa privind situaţia din Crimeea rămâne neschimbată: acest teritoriu aparţine Ucrainei şi a fost ocupat abuziv de Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =