Peste 500 de amenzi date şoferilor de poliţiştii rutieri sâmbătă

Peste 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în cursul zilei de sâmbătă, de filtrele rutiere instituite de poliţişti pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece, informează Poliţia Română, citată de Adevărulfoto

Sâmbătă, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii au acţionat în filtre constituite în scopul verificării în trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate, precizează sursa citată.

Poliţiştii au aplicat 557 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 29 conducătorilor auto care au circulat pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără a-şi echipa automobilele cu anvelope de iarnă, o sancţiune contravenţională administratorului unui drum, iar 527 pentru alte abateri la normele rutiere.

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, continuă activităţile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave. Poliţia Rutieră atenţionează asupra faptului că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzătoare se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (între nouă şi 21 puncte amendă). Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, iar dacă este necesar să conducă pe vreme de iarnă, să plănuiască deplasarea din timp. De asemenea, le spune şoferilor să se asigure că au suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu sufere din cauza frigului şi, totodată, să poată continua drumul după deblocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =