<..." />

Perioada de suspendare a permisului ar putea fi redusă la jumătate

Mai mulţi parlamentari au depus un proiect de lege care prevede că şoferii care achită în termenul legal jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege beneficiază şi de înjumătăţirea perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce, informează Puterea. foto 

Proiectul de modificarea a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost depus la Senat.

Potrivit expunerii de motive, „contravenientul care a fost sancţionat cu amendă şi sancţiune contravenţională complementară şi care achită amenda în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare ar urma să beneficieze şi de reducerea cu jumătate a perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului său de a conduce”.

”Cetăţeanul este încurajat să achite amenda în termenul prevăzut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare faţă de norma juridică”, susţin autorii proiectului.

1 comment

  1. Viorel Zdraila SC BZV Trans Com SRL

    In acest fel statul incurajeaza pe cei care nu respecta regulile de circulatie si si favorizeaza infractionalitatea la nivelul recidivistilor.
    Un conducator auto care loveste un pieton pe trecerea de pietoni este favorizat ca dupa o luna si jumatate sau chiar mai devreme sa repete isprava si sa nenoroceasca pe altcineva.
    Pentru o persoana responsabila sa zicem ca este cat de cat in regula, dar ce ne facem cu ceilalti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − eleven =