PE a prelungit termenul pentru cheltuirea fondurilor europene, în cazul României

Parlamentului European a votat miercuri, 20 noiembrie 2013, aplicarea regulii „N+3” pentru România și Slovacia, ceea ce înseamnă că România va avea la dispoziție încă  un an pentru a cheltui fondurile europene alocate pentru anii 2011 și 2012, informează Ministerul Fondurilor Europene. foto

„Votul exprimat de Parlamentul European este extrem de important pentru România și îi oferă țării noastre șansa de a remedia o parte din greșelile din trecut. Datorita acestei decizii a Parlamentului European, România nu va pierde în acest an peste doua miliarde de euro ca urmare a dezangajării automate a acestor fonduri”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 

Aplicarea regulii „N+3” pentru anii 2011 și 2012 înseamnă că România va putea cheltui fondurile europene alocate pentru anul 2011 până la data de 31 decembrie 2014, iar pe cele alocate pentru anul 2012 până la data de 31 decembrie 2015. În același timp, trebuie subliniat ca termenul final pentru cheltuirea fondurilor europene alocate în actuala perioadă de programare rămâne neschimbat: până la data de 31 decembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 5 =