Pe 26 martie România trece la ora de vară. Nu uitați să vă setați tahografele!

Duminică 26 martie, toate țările din Uniunea Europeană și nu numai vor trece la ora de vară, motiv pentru care ziua va avea 23 de ore. Pasul se face sâmbătă spre duminică noapte, când ora 3:00 AM va deveni ora 4:00 AM.

Pentru cei care activează în domeniul transporturilor, momentul este cu atât mai important, pentru că e ziua în care trebuie modificată și ora locală a tahografelor, de la standardul UTC+2 la UTC+3. Concret, trebuie să setați ora tahografelor cu o oră înainte. Este foarte important să faceți asta la timp, în caz contrar datele colectate de tahografe vor fi alterate, iar astfel, în cazul unui control din partea autorităților, riscați primirea unor amenzi.

Totul se rezolvă însă extrem de simplu, în mai puțin de 5 minute. V-am pregătit mai jos două clipuri pentru a vă ușura munca.

• Dacă dețineți un tahograf digital de la producătorul Stoneridge Elevtronics, model SE 5000 puteți urmări tutorialul de mai jos: 

• Dacă dețineți un tahograf digital de la producătorul Siemens VDO – VDO Continental, model DTCO 1381 puteți urmări tutorialul de mai jos: 

Sursa: Fomco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + twelve =