Potrivit C..." />

Păstraţi rovinieta timp de un an de la expirarea ei

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), şoferii sunt obligaţi să păstreze rovinieta pe termen de un an de la data expirării valabilităţii acesteia. Ce se întâmplă în caz contrar? foto

Chiar dacă aveţi o rovinietă valabilă o zi, o săptămână, o lună sau un an, trebuie să o mai păstraţi încă un an după ce îşi pierde valabilitatea, scrie ziarulring.ro. Informaţia este înscrisă şi pe bonul fiscal, dar o puteţi găsi şi pe site-ul instituţiei.

Ce se întâmplă în cazul în care primiţi amendă? 

Riscaţi să fiţi amendat dacă nu aveţi bonul. „Având în vedere numărul mare de procese de constatare a contravenţiei întocmite pentru circulaţia fără rovinietă valabilă, precum şi termenele stabilite de instanţele de judecată pentru soluţionarea plângerilor împotriva acestora, CNADNR recomandă păstrarea rovinietei 1 an de la expirarea ei”, a precizat directorul general interimar, fost director general al CNADNR, Mircea Pop.

Aşadar, pentru a evita posibile neplăceri, CNADNR recomandă: „Distribuitorul va păstra, în cadrul aceluiaşi punct de lucru, pe termen de un an de la data expirării valabilităţii rovinietei”.

Citiși documentul cu informații utile pe www.realitatea.net

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =