Lucrări..." />

Pasajele de pe centura Aradului nu vor fi gata în 2014

Lucrările la cele două pasaje demarate pe centura de nord-vest a municipiului Arad, parte din DN 7, nu vor fi finalizate în 2014. Cele două proiecte nu se regăsesc în proiectul de buget pe anul 2014, precizează într-un comunicat al Consiliului judeţean Arad. foto

Președintele Consiliului, Nicolae Iotcu, a făcut apel către toţi parlamentarii arădeni pentru a depune amendamente care să vină în sprijinul dezvoltării judeţului Arad. „Barierele căilor ferate române sunt coborâte peste 8 ore din 24 pe una din cele mai importante artere către frontieră. Totul spre disperarea participanţilor la trafic, dar şi a turiştilor ce se îndreaptă spre punctul de control şi trecere a frontierei Nădlac sau pleacă spre Bucureşti”, se arată în comunicat. 

Potrivit lui Iotcu, liniile ferate duble Arad-Curtici şi Arad-Oradea, folosite şi de garniturile de tren care aprovizionează centrala electro-termică Arad, au barierele lăsate aproape opt ore pe zi. Circulaţia pe calea ferată Arad – Bucureşti impune 74 de închideri ale barierei, cu durata medie de închidere a acestora de peste 170 minute în 24 ore.

Datele sunt consemnate într-un studiu efectuat de către o firmă germană specializată în trafic. În tot acest timp, lucrările în valoare de aproape 12 milioane de euro la pasajele rutiere de pe centura Aradului parte a coridorului 4 Paneuropean sunt oprite de mai mulți ani. În aceste condiţii, pasajele stau nefinalizate pe lângă coloanele de autovehicule ce măsoară la orele de vârf şi 5 km. În acest moment, unul dintre pasaje este finalizat în proporţie de 85% şi al doilea în procent de 65%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 3 =