A fost adoptat raportul privind ridicarea vizelor pentru cetăţenii R. Moldova

UPDATE: Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne a Parlamentului European a aprobat, cu puţin timp în urmă, cu doar două voturi împotrivă şi o abţinere, propunerea de eliminare a regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova care deţin paşapoarte biometrice. Votul final al Parlamentului European va fi dat pe 25 februarie, în sesiunea plenară de la Strasbourg.

Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne din Parlamentul European votează astăzi legea de ridicare a vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova. foto

În aceeaşi şedinţă, deputaţii vor pune la vot şi Acordul UE-Azerbaidjan privind abolirea regimului vizelor. În ajun, europarlamentarul Monica Macovei a spus că cetăţenii Republicii Moldova sunt bineveniţi în Uniunea Europeană, iar eforturile Moldovei de respectare şi aplicare a regulilor europene dau roade. Potrivit oficialului, plenul Parlamentului European va vota ridicarea vizitelor pentru moldoveni pe 25 februarie. 

Anterior și ministrul român de externe, Titus Corlăţean, a declarat că le-a solicitat parlamentarilor de la Bruxelles să ratifice printr-o procedură de urgenţă Acordul de asociere UE – Republica Moldova, înainte de votul programat la sfârşitul lunii în Parlamentul European. Aspiraţiile europene ale Republicii Moldova sunt susţinute şi de Franţa, care prin vocea ministrului pentru afaceri europene, Thierry Repentin, a cerut eliminarea cât mai rapidă a vizelor pentru moldoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + eighteen =