PE a votat o rezoluţie împotriva construcţiei gazoductului South Stream

Parlamentul European a votat o rezoluţie împotriva construcţiei gazoductului South Stream. Documentul reprezintă o reacţie la presiunea Rusiei asupra Ucrainei şi face parte din măsurile care trebuie luate de către Uniunea Europeană, informează agenția Novinite de la Sofia. foto

Rezoluţia a fost adoptată cu 437 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 85 de abţineri. Parlamentul European face un apel în acest document pentru extinderea sancţiunilor individuale la adresa unor înalţi oficiali ruşi, precum şi pentru disponibilitatea de punere în aplicare imediată a sancţiunilor economice comune. De asemenea, există un apel îndreptat şi spre măsuri împotriva unor companii ruseşti şi filialele acestora din UE, în special din sectorul „Energie”. 

După desfăşurarea votului, eurodeputatul bulgar Iliana Iotova, din partea Partidului Socialiştilor Europeni, a comentat că este vorba, totuşi, despre o rezoluţie non-legislativă a Parlamentului European, care are doar caracter de recomandare şi care ar putea fi utilizată în scop preelectoral.

Europarlamentarul bulgar Andrei Kovacev, din partea Partidului Popular European, care a fost grupul politic dominant în elaborarea documentului, a atras atenţia că partidul GERB este în favoarea realizării proiectului South Stream, dacă acesta este în deplină conformitate cu legislaţia europeană. „Facem un apel către toate partidele din Bulgaria să nu îşi exprime opinia legată de acest subiect important conduse de imagini ideologice din trecut şi să se pună de acord asupra intereselor politice şi economice ale Bulgariei”, se arată într-un comunicat al europarlamentarilor bulgari din partidul GERB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =