Păcăleala vânzătorilor de mașini. Donația te scutește de taxa auto

Atenție la cumpărarea mașinilor second-hand. Pe piață au apărut vânzători care încearcă să doneze autoturismele, în loc să le vândă, pe motiv că astfel cumpărătorii ar fi scutiţi de taxa timbrului de mediu. foto

Reprezentanții Registrului Auto spun însă că, potrivit legii, chiar dacă maşina se obține prin „donaţie”, cumpărătorul nu este scutit de plata timbrului de mediu.

Potrivit reglementărilor, taxa de mediu are valori de la sub 50 de euro, pentru un autoturism nou Euro 5, la peste 2.500 de euro, pentru unul Euro 3 de 10 ani.

Cei care recurg la o astfel de metodă reuşesc să-şi vândă maşina mai repede, iar clienţii rămân cu impresia că au făcut o afacere de zile mari, până în ziua în care merg să înmatriculeze maşina şi sunt obligati să plăteasca timbrul de mediu.

Potrivit unei ordonanţe emise luna trecută, numai autovehiculele istorice, ambulanţele, autospecialele ISU sau ale Poliţiei, precum şi maşinile confiscate de Vamă sau de Garda Financiară sunt scutite de plata timbrului de mediu. La fel şi cele moştenite sau dobândite prin partaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + four =