Operatorii de telefonie mobilă din Rusia obligați să asigure semnal pe drumurile naționale

Cei trei operatori  de telefonie mobilă din Rusia – MTC, Megafon și VimpelCOm, vor fi obligați de stat să acopere cu semnal drumurile naționale. Decizia aparține Ministerului Comunicațiilor din Rusia, care a explicat că acoperirea cu semnal  telefonic este necesară nu doar pentru îmbunătățirea comunicațiilor, dar și pentru buna funcționare a serviciului 112 și a sistemului de intervenție urgentă în caz de accidente „ERA GLONASS”.

Lansarea proiectului „ERA GLONASS” este preconizată pentru anul 2014.

Anterior, din octombrie 2011, în baza parteneriatului public-privat dintre stat și operatorii privați a fost asigurată cu semnal autostrada „Amur”, care face legătură între orașele Cita și Habarovsk. Costurile proiectului au fost 4,5 mlrd de ruble, dintre care suma de 2 mlrd de ruble constituie cheltuieli aferente celor trei companii de telefonie mobilă.

Potrivit datelor oficiale, pe 96,6% din drumurile naționale din Rusia există semnal pentru telefonul mobil. Rețelele telefonice mobile lipsesc în spații extinse din regiunile Uralsk, Sibirsk și cele din Orientul îndepărtat al Federației Ruse.

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 4 =