Operațiunea „Autobuzul”: în Olanda neatenția la volan se plătește…ȘI CASH

În Olanda, o atenție deosebită este acordată depistării șoferilor neatenți în trafic datorită utilizării telefonului mobil în timpul condusului. Pentru întărirea respectării regulilor de urmat în acest caz, s-au efectuat recent controale regulate. Polițiștii au folosit un autocar, un camion sau o rulotă, lucrând fără a fi văzuți, pentru a putea observa în mod corespunzător încălcările.

În 19 și 20 iunie, în timpul unui control major al traficului pe autostrăzile din provinciile Gelderland și Overijssel, poliția rutieră a emis mai mult de 500 de amenzi. Poliția a folosit „autobuzul” în timpul verificării.

Verificarea a avut loc pe A1, A28 și A50. Agenții sub acoperire aflați in autobuz au descoperit încălcările, după care, unități separate, aflate în trafic, au dat șoferilor semnalul de oprire și au emis pe loc biletul de amendă. Fiind în autobuz, agenții au, de asemenea, o vedere bună asupra cabinelor de camioane.

 

Situația amenzilor

Poliția a emis un număr total de 531 de amenzi, dintre care 290 pentru folosirea telefonului în timpul condusului. Restul de 241 de amenzi au fost înmânate pentru infracțiuni cum ar fi nerespectarea distanței dintre vehicule, rularea cu viteză nepermisă, ignorarea liniei continue și depășirea prin dreapta.

De asemenea, a fost întocmit un raport oficial privind articolul 5 din Legea traficului rutier (pentru provocarea unei situații periculoase în trafic) și a fost ridicat un permis de conducere. Acest șofer a depășit viteza maximă admisă cu 58 km/h.

În plus, un test de salivă pozitiv și un test de sânge au fost luate de la un conducător auto. Acesta conducea sub influența drogurilor. Rezultatul exact al testului de sânge va fi anunțat la o dată ulterioară.

Sute de amenzi au fost deja emise în timpul controalelor anterioare cu „autobuzul” in estul Olandei.

 

Valoarea amenzilor

Dacă șoferul este depistat în trafic ținând telefonul în mână în timp ce conduce, indiferent ce face cu el, amenda este de 230 de euro, plus 9 euro care reprezintă costurile de administrare.

 

Sursa: TISPOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − one =