OMV a descoperit un z..." />

OMV a descoperit petrol in Marea Barents

OMV a descoperit un zacamant de petrol in Marea Barents. Explorarea reusita s-a facut in cadrul licentelor PL 537, semnate in 2009, anunță Finanțiștii.

„Suntem incantati de succesul acestei operatiuni de explorare. Descoperirea realizata si potentialul ei vor contribui in mod semnificativ la dezvoltarea organica, pe termen lung, a OMV in Europa de Nord.

Acesta reprezinta inca un pas important, dupa tranzactia cu Statoil anuntata recent, care vizeaza participatii in campurile Gullfaks si Gudrun,” explica Jaap Huijskes, membru al Consiliului Executiv al OMV, responsabil pentru activitatea de Explorare si Productie.

OMV (Norge) AS, operatorul licentei de explorare PL 537, se apropie de incheierea lucrarilor de foraj la putul 7324/8-1, Wisting Central. Prezenta petrolului a fost dovedita prin masuratori si teste specifice. Putul a fost sapat pana la o adancime verticala de 905 metri sub nivelul marii; adancimea apei la locatie este de 373 de metri.

Putul va fi sigilat permanent si abandonat.Obiectivul putului a fost de a confirma conceptul de explorare si de a dovedi existenta hidrocarburilor in depozitele de roci datand din perioada Jurasicului Timpuriu si Mijlociu, parte a subgrupului Realgrunnen de Sus, aflat in regiunea Hoop High, unde pana in prezent nu s-au facut lucrari de foraj.

Rezultatele putului reprezinta o realizare de exceptie pentru activitatile de explorare din regiune, intrucat prezenta petrolului de calitate indica potentialul crescut al unei regiuni in care, in viitorul apropiat, se vor efectua mai multe activitati de explorare. In calitate de partener asociat, OMV detine participatii si in alte trei licente din regiunea Hoop High.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + fifteen =