Pot..." />

Oficial bulgar: Podul Calafat – Vidin trebuie să aibă un nume

În luna mai a acestui an urmează să fie inaugurat al doilea pod peste Dunăre care face legătură între România şi Bulgaria. Oficialii celor două state au anunţat la finele anului trecut că în Bulgaria va fi înfiinţată compania care se va ocupa cu administrarea acestuia, iar încasările ar urma să fie împărţite de cele două state.

Potrivit purtătorului de cuvânt al proiectului, Sonia Maciorska, podul peste Dunăre, între Calafat şi Vidin, trebuie să aibă un nume şi nu un număr.

Maciorska a trimis astăzi agenţiei de presă o scrisoare deschisă prin care îndeamnă autorităţile române şi bulgare să se gândească la un nume pentru acest pod. ‘Fac această propunere nu în calitatea mea de purtător de cuvânt, ci în calitatea mea de cetăţean al oraşului Vidin’, a declarat Sonia Maciorska.

‘Eu propun numele castrului roman Bononia, dar nu ţin neapărat să fie ales acest nume, ci mai degrabă să provoc o discuţie publică în România şi în Bulgaria’, a adăugat ea. Întrebată când se aşteaptă să fie inaugurat oficial podul, Sonia Maciorska a apreciat că nu poate să precizeze o dată concretă, dar că se vehiculează că ceremonia va avea loc în mai 2013… citeşte tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =