România şi Serbia estimează o creștere a schimburilor comerciale bilaterale

Schimburile comerciale dintre România şi Serbia ar putea creşte în viitor, estimează oameni de afaceri din cele două ţări. Aceştia au încheiat, la sfârşitul săptămânii trecute, un parteneriat care-şi propune dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale. foto

Potrivit corespondentului Radio România, Mihai Bădescu, noul club creat, din care fac parte întreprinzători din Bucureşti, Timişoara sau Sibiu, este girat de Ambasada României la Belgrad şi de Camera de Comerţ a Serbiei.

„Camera de Comerţ a Serbiei este prezentă de la început la toate iniţiativele de colaborare economică între cele două state şi noi, cu siguranţă, vom contribui şi mai departe şi vom sprijini, deoarece considerăm că contactele dintre oameni, adică oameni de afaceri, sunt cele mai importante în dezvoltarea relaţiilor de cooperare”, a declarat Sinisa Mitrovic, consilier CCS.

Ambasadorul României în Serbia crede că şi implicarea etnicilor sârbi şi români din cele două state în acest club ar putea contribui la dezvoltarea relaţiilor economice.

„Prezenţa în cadrul clubului a reprezentanţilor minorităţii române de pe întreg teritoriul Serbiei, precum şi a etnicilor sârbi care trăiesc în România, care, pe lângă faptul că reprezintă o parte importantă a bogăţiei spirituale şi culturale a celor două ţări, au un potenţial extraordinar, reprezintă o punte foarte importantă în promovarea relaţiilor economice dintre cele două ţări”, a declarat Daniel Banu, ambasadorul României în Serbia.

Partenerii români şi sârbi speră ca schimburile comerciale dintre cele două state, care acum sunt cifrate la circa 1,3 miliarde de dolari, să cunoască o dezvoltare… citește tot pe www.rador.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =