OFIȚERII DE P..." />

O nouă operațiune a TISPOL începe în 9 decembrie

OFIȚERII DE POLIȚIE din toată Europa încep luni, 9 decembrie, o campanie de o săptămână pentru sensibilizarea cu privire la pericolele condusului sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor și a anumitor medicamente. Campania este coordonată de TISPOL (Rețeaua Europeană a Poliției Rutiere) și implică ofițeri din toate țările membre, care efectuează controale asupra șoferilor care consumă alcool și droguri, la orice oră din zi și din noapte.

Consumul de alcool

Președintele TISPOL, Volker Orben, a afirmat: „Conducerea după consumul de alcool este periculoasă. Conducerea după depășirea limitei admise pentru consumul băuturii este ilegală. Șoferii vor experimenta reacții mai lente, o apreciere slabă a vitezei, vor avea o coordonare redusă și o concentrare cu niveluri mult mai mici, dacă au alcool în sistemul lor.

„Dacă veți conduce sub influența alcoolului sunteți oricând expuși la o coliziune, adesea cu consecințe grave.

„De asemenea, este important să fim conștienți de efectele continue ale alcoolului, adică să ne gândim și la a doua zi, după o seară de băut. Corpul are nevoie de timp pentru a elimina alcoolul din sistemul tău. Dacă este încă prezent în corp, atunci va fi identificat în timpul unui test de respirație. De aceea, somnul de peste noapte nu este o garanție că sunteți în siguranță și că e legal să conduceți în dimineața următoare.”

 

Amenințarea drogurilor

Ofițerii din toată Europa atrag atenția că a sporit frecvența cazurilor de conducere sub influența drogurilor, în special în rândul tinerilor șoferi. În multe cazuri, aceștia nu sunt conștienți de pericole și banalizează consecințele consumului de droguri. Ei nu consideră că siguranța lor poate fi afectată atât de mult timp după ce au luat un drog – uneori pentru mai mult de o săptămână.

Dacă ați folosit droguri de agrement, atunci nu conduceți !”, îndeamnă Paolo Cestra.

Dacă luați un medicament, prescris sau cumpărat de la ghiseu, atunci citiți prospectele care vin cu acesta. Dacă prospectul îți spune să nu conduci după ce ai luat medicamentul, atunci nu te sui la volan ! Sfatul este acolo pentru un motiv, pentru a vă păstra pe voi și pe ceilalți în siguranță. ”

„Dacă aveți vreo îndoială cu privire la medicamentele pe care le luați și la condus, atunci sfatul nostru este să consultați un profesionist din domeniul sănătății înainte de a vă urca la volan.”

 

Mesajele TISPOL din acest an rămân simple:

  • Capacitatea dvs. de a conduce în siguranță este afectată chiar și de o cantitate mică de alcool.
  • Nimeni altcineva nu vă poate obliga să conduceți în timp ce sunteți sub influența alcoolului sau a drogurilor. Este o alegere pe care o faceți și vă rugăm să vă asigurați că faceți alegerea pentru siguranță. Așadar, dacă ați băut, nu conduceți ! Iar dacă trebuie să conduceți, atunci nu beți !
  • Nu vă urcați într-o mașină dacă suspectați că șoferul a consumat alcool sau a luat droguri ! În schimb, luați o decizie responsabilă și sunați imediat poliția.

În săptămâna anunțată, șoferii se pot aștepta la aplicarea în mod vizibil și pe scară largă a legilor privind alcoolul și drogurile în orice locație și în orice moment al zilei sau al nopții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − one =