În Nagorno-..." />

O nouă autostradă între Armenia şi Nagorno – Karabah

În Nagorno-Karabah (republică autoproclamată în Caucazul sudic, disputată teritorial între Armenia si Azerbaidjan) continuă lucrările la construcţia autostrăzii Karvacear – Sotk, care va face legătura cu Armenia. Agenţia de presă Regnum relatează că autostrada ar putea fi dată în exploatare în luna februarie a anului 2013. foto

Ministrul Construcţiilor din Nagorno-Karabah, Karen Şahramanean, a declarat că noua magistrală are o importanţă strategică şi economică deosebită, această rută urmând să fie folosită pentru transportarea cărbunelui, exploatat în regiune.

Reprezentanţii firmei de construcţie au declarat că deja au fost asfaltaţi 35 de kilometri de drum. În prezent, legătura dintre Nagorno-Karabah şi Armenia se face pe o singură autostradă, care uneşte oraşele Erevan – Goris – Stepanakert, având 400 de kilometri lungime. Noua autostradă care urmează ruta Stepanakert – Karvacear – Sotk – Erevan este mai scurtă cu 150 de kilometri, ceea ce înseamnă că transporturile vor fi realizate mult mai rapid.

citeşte totul aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =