..." />

Noul sistem de management al traficului pe Dunăre, aproape finalizat

Implementarea proiectului „Sistem de management al traficului pe Dunăre şi de informare asupra transportului pe ape interioare – RORIS” se apropie de final. foto

Sistemul existent a fost completat cu noi servicii, urmând a se realiza interconectarea cu sistemele similare din Austria, Ungaria, Slovacia, Bulgaria şi Serbia, a anunţat Autoritatea Navală Română.

La finalizarea proiectului se va realiza un sistem de management al traficului de nave pentru toată lungimea Dunării, având ca principale obiective creşterea siguranţei şi eficienţei transportului, precum şi asigurarea protecţiei mediului.

Toate echipamentele aferente sistemului au fost predate, instalate şi puse în funcţiune. În prezent se desfăşoară testele de acceptanţă ale sistemului RORIS, care au debutat cu data de 1 septembrie 2012, mai întâi în centrele locale, apoi în centrele regionale. S-au desfăşurat, de asemenea, cursurile de instruire a personalului care va utiliza sistemul.

Valoarea totală a proiectului este de 52.027.753 lei, din care cea eligibilă, de 42.007.642 lei. La finanţarea lui contribuie Comisia Europeană, cu 71,12% din valoarea eligibilă, şi bugetul de stat, în proporţie de 28,88%. Finalizarea proiectului e prevăzută pentru luna ianuarie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =